GP van Saoedi-Arabië: Sergio Perez verovert de pole, Max Verstappen wacht inhaalrace na technisch probleem

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Mexicaan Sergio Perez heeft de polepositie voor de GP van Saoedi-Arabië veroverd. Perez moest de eer voor Red Bull redden nadat Max Verstappen door een technisch probleem niet verder geraakte dan een vijftiende tijd.

Na drie snelste tijden in evenveel oefensessies was Max Verstappen in Jeddah de grote favoriet voor het veroveren van de polepositie voor de GP van Saoedi-Arabië. Het was ook uitkijken naar wat Aston Martin, Ferrari en Mercedes zouden kunnen bereiken. Voor aanvang van de kwalificatie stond al vast dat Charles Leclerc niet op de pole zou staan, de Monegask kreeg immers een gridstraf voor het wisselen van een onderdeel op zijn Ferrari-motor.

Tijdens het eerste kwalificatiegedeelte zagen we opvallend veel foutjes bij de rijders. Lando Norris maakte de fout met de grootste gevolgen want hij raakte met zijn McLaren F1-bolide de muur. Norris keerde terug naar de pits maar zijn kwalificatie zat er meteen ook op. Verstappen en Perez sloten Q1 bovenaan af, Red Bull maakte haar favorietenrol duidelijk waar.

In Q2 sloeg het noodlot bij Max Verstappen echter toe. Verstappen reed plots erg traag over het Jeddah Corniche Circuit en hij liet over de boordradio verstaan dat er een motorprobleem was. Verstappen geraakte nog wel tot aan de pitlane maar stapte vervolgens uit de wagen. Geen polepositie dus voor Max Verstappen.

Sergio Perez zette in Q2 vervolgens de snelste tijd neer, op amper een tiende gevolgd door Fernando Alonso in de Aston Martin. De voorbode van een intense strijd tussen beide heren voor de pole in Q3?

Tijdens de eerste snelle runs in Q3 claimde Sergio Perez in de Red Bull een voorlopige polepositie. De Mexicaan was maar liefst bijna een halve seconde sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari. George Russell en Fernando Alonso volgden op meer dan zes tienden.

Uiteindelijk was het ook Sergio Perez die na de tweede snelle run de polepositie veroverde, Red Bull ondanks de problemen voor Max Verstappen dus toch op de pole. Charles Leclerc reed de tweede tijd maar de Monegask zal door een gridstraf van tien plaatsen als twaalfde aan de race beginnen. Fernando Alonso zal daardoor de race mee van op de eerste startrij starten.