Aston Martin: “Het is te vroeg om conclusies te trekken”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Aston Martin-teambaas Mike Krack is het te vroeg om te besluiten dat Aston Martin door de concurrentie is bijgehaald of zelfs gepasseerd.

Tijdens de kwalificatie beschadigde Fernando Alonso de vloer van zijn Aston Martin F1-bolide waardoor hij pas als achtste op de startgrid stond. Uiteindelijk moest Aston Martin tijdens de race beide Mercedes-rijders voor zich dulden en kwam het ook tijdens de rest van het raceweekend minder competitief voor de dag. Toch mogen volgens Krack niet gewoon conclusies getrokken worden.

“Ik denk dat het te vroeg is, of te eenvoudig, want we hebben nog niet het volledig plaatje tijdens de kwalificatie gezien,” aldus Mike Krack. “Het lijkt op het begin van het jaar, toen we ook drie races nodig hadden om te zien waar we ons echt bevonden.”

“Het zou best kunnen dat de anderen een grotere stap vooruit hebben gezet maar onze eerste analyses wijzen daar niet op.”

Volgens Mike Krack heeft zijn team echter het nodige huiswerk te doen om de data uit het raceweekend in Spanje te analyseren.

“Wanneer we naar later tijdens de race kijken, wanneer we bijvoorbeeld de harde banden op de wagen hadden, dan waren we in vergelijking met de concurrentie opnieuw veel competitiever,” vertelt Krack. “We moeten dan ook zien te begrijpen wat er tijdens het begin is gebeurd. Het werd redelijk snel bewolkt, van zeer zonnig naar bewolkt, waarvan we dachten dat het de zachte banden zou helpen.”

“Maar we moeten zien te begrijpen waardoor het verschil in competitiviteit tijdens de verschillende fases van de race werd veroorzaakt.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner