Helmut Marko overtuigde Christian Horner om niet naar Ferrari over te stappen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko heeft laten optekenen dat hij een inspanning heeft gedaan om te voorkomen dat Christian Horner naar Ferrari zou vertrekken om Mattia Binotto te vervangen als teambaas.

Het succesverhaal van Red Bull Racing zorgt er uiteraard voor dat de interesse van de concurrentie in het personeel van de Oostenrijkse renstal groot is. De naam van topontwerper Adrian Newey is de voorbije jaren al meer dan eens in verband gebracht met Ferrari. Dat was ook het geval in 2014, toen Red Bull door een zwakke Renault-motor niet meer kon meedingen voor de wereldtitel.

Newey verklaarde later dat het voor hem geen makkelijke beslissing was om Ferrari af te wijzen: “Ferrari kwam op de proppen met een ongelooflijk voorstel. Het was heel aantrekkelijk en het heeft me veel slapeloze nachten bezorgd om te beslissen wat ik moest doen en waarvoor ik moest gaan.”

“Uiteindelijk zou het fout gevoeld hebben om weg te gaan bij Red Bull.”

Ook Helmut Marko herinnert zich de situatie rond Newey nog goed: “Luca di Montezemelo, de toenmalige CEO van Ferrari, was al aan het juichen in de paddock en wilde de deal bekend maken. Maar die nacht zijn we er in geslaagd om Newey van idee te doen veranderen,” aldus Marko tegenover ‘Blick.’

Hij laat ook weten dat Horner een mooi bod mocht ontvangen uit Maranello toen Mattia Binotto werd bedankt voor bewezen diensten.

“Het heeft me ook een nacht gekost om Horner te overtuigen om bij Red Bull te blijven en het heeft ons een paar miljoenen gekost.” 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner