Manager Max Verstappen reageert op artikel over ontwijken 200 miljoen euro aan belastingen: “We betalen keurig ons deel”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije dagen was er in Nederland veel te doen rond ‘belastingontwijking’ door Max Verstappen die de Nederlandse overheid volgens ‘De Volkskrant’ zo’n 200 miljoen euro zou kosten. Het kamp Verstappen heeft ondertussen gereageerd op de aantijgingen.

Het Nederlandse ‘De Volkskrant’ berichtte dat Max Verstappen, die als sinds eind 2015 in Monaco woont, zo’ 200 miljoen euro aan Nederlandse belastingen zou ‘ontweken’ hebben. Voor alle duidelijkheid, dat is niet hetzelfde als ‘belastingontduiking’, wat strafbaar is. Wel is er in Nederland naar aanleiding van de berichtgeving veel te doen over de vele topsporters die in het buitenland wonen en daardoor in Nederland quasi geen belastingen betalen.

In Monaco moeten topsporters die niet de Franse nationaliteit hebben geen inkomstenbelasting betalen. Volgens ‘De Volkskrant’ bedraagt het totale belastingvoordeel van Max Verstappen daardoor minstens 200 miljoen euro, althans waneer hij tot het einde van zijn huidig Red Bull-contract in 2028 in Monaco blijft wonen.

Volgens Raymond Vermeulen, de manager van Max Verstappen, zijn de beschuldigingen echter onterecht.

“Wij betalen keurig belasting over de sportprestaties die wij in Nederland leveren, zoals het inkomen dat hij verdient tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Wij betalen ook belasting in andere landen waar hij als sportman inkomsten genereert,” zo reageert Vermeulen tegenover ‘Jinek’. “Verder hebben wij geen activiteiten in Nederland. Waarom zouden we daar dan belasting over buitenlands inkomen moeten betalen. Het zou vreemd zijn als je dubbel betaald, dit zijn de internationale regels.”