George Russell: “We hebben bij Mercedes geen ‘magische’ sidepods”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens het raceweekend in Monaco introduceerde Mercedes een groot pakket met updates. Daarbij vielen vooral de andere sidepods op maar volgens George Russell wordt de betere performance niet alleen door de nieuwe sidepods veroorzaakt.

Vorig jaar reed Mercedes met de veelbesproken ‘zeropods’ op haar wagen, erg smalle sidepods, en ook begin dit seizoen bleef Mercedes dat concept behouden. Enkele races ver in het seizoen bleek de Mercedes W14 nog steeds niet competitief genoeg en er werd als het ware een soort B-spec van de wagen geïntroduceerd met sidepods die veel meer op die van Red Bull gelijken.

De nieuwe sidepods lijken ervoor te zorgen dat Mercedes daadwerkelijk een heel stuk competitiever is maar volgens George Russell komt dat niet door de sidepods op zich.

“Het zijn niet de sidepods die het verschil maken. Het kan een factor zijn maar het zijn geen magische sidepods. De magische oplossing bevindt zich onder de wagen, op de vloer,” aldus Russell tegenover ‘Sky Sports’. “Dat is hetzelfde voor ieder team. Ik ben er zeker van dat Red Bull ‘zerosidepods’ op haar wagen kan plaatsen en nog steeds het snelste is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner