“Spa-Francorchamps en Zandvoort wisselen elkaar vanaf volgend jaar af op de F1-kalender”

Ferrari
Ferrari

Volgens ‘Le Soir’ staan we dicht bij een nieuwe overeenkomst voor de GP van België. Daarbij zouden Spa-Francorchamps en het circuit van Zandvoort elkaar afwisselen op de F1-kalender.

Eind vorig jaar liep het contract voor het organiseren van de GP van België af. Vlak voor aanvang raakte echter bekend dat organisator Spa Grand Prix en de Formule 1 tot een nieuwe overeenkomst waren gekomen van één jaar waardoor er ook dit jaar een GP van België plaatsvindt. Die contractverlenging was grotendeels te danken aan het feit dat de plannen voor de GP van Zuid-Afrika te laten terugkeren op de F1-kalender niet rond geraakten.

Dit jaar lijkt een gelijkaardig scenario zich af te spelen maar er zou deze keer sprake zijn van een overeenkomst voor een langere termijn. Volgens ‘Le Soir’ zou er sprake zijn van een nieuwe meerjarige overeenkomst waarbij de circuits van Spa-Francorchamps en Zandvoort afwisselend op de F1-kalender zouden staan.

Daarmee zou er meteen ook een oplossing komen voor het circuit van Zandvoort dat in de toekomst minder geld toegestopt zou krijgen en het ook zonder sponsor Jumbo moet stellen. Daardoor zou het volgens prins Bernhard niet langer mogelijk zijn om, ondanks de enorme populariteit van de race, de GP van Nederland ieder jaar op de F1-kalender te plaatsen.

Spa-Francorchamps en Zandvoort afwisselend op de F1-kalender plaatsen zou voor beide circuits een mooie oplossing zijn. De regeling zou vanaf volgend jaar in voege treden en dat minstens tot 2030. Voorlopig is er echter nog niets officieel bevestigd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print