F1-helm Charles Leclerc brengt recordbedrag op tijdens veiling

RM Sotheby's
RM Sotheby's

Tijdens een veiling voor het goede doel heeft een F1-helm van Ferrari-rijder Charles Leclerc een recordbedrag opgebracht. Naast de F1-helm werden ook verschillende andere items van Leclerc geveild.

Verschillende items werden bij Sotheby’s geveild en de opbrengst daarvan ging naar de slachtoffers van het noodweer en de overstromingen in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. Door die overstromingen werd de GP van Emilia-Romagna op het circuit van Imola afgelast.

Ferrari maakte destijds bekend dat het 1 miljoen euro zou doneren voor de slachtoffers en ook de Formule 1 volgde dat voorbeeld. Ferrari-rijder Charles Leclerc deed ook zijn duit in het zakje door verschillende ‘gedragen items’ te doneren voor een veiling.

De F1-helm die Charles Leclerc droeg tijdens de GP van Monaco bracht een recordbedrag van 306 000 euro op. Nooit werd meer betaald voor een gedragen F1-helm. Daarnaast werden ook nog een race-overal (61 200 euro), handschoenen (42 000 euro) en raceschoenen (20 400 euro) van Leclerc geveild.

Ook verschillende andere rijders kwamen met ideeën om objecten te veilen en de Formule 1 liet de trofeeën die bedoeld waren voor de GP van Emilia-Romagna veilen. Ook dat bracht een bijzonder moei bedrag van zo’n kwart miljoen op.