Organisator Spa Grand Prix: “Berichten over GP van België zijn pure speculaties”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens ‘Le Soir’ zouden er plannen zijn om de GP’s van België en Nederland afwisselend te organiseren. Volgens organisator Spa Grand Prix zijn het echter pure speculaties die niet geheel toevallig nu opduiken.

De plaats van de GP van België en Spa-Francorchamps op de F1-kalender staat al enige tijd ter discussie. Vorig jaar werd maar in allerlaatste instantie een akkoord bereikt over een nieuw eenjarig contract en ook dit jaar moet er onderhandeld worden over een mogelijk nieuw contract.

Bij Spa Grand Prix hopen ze ongetwijfeld op een meerjarig contract en komend maandag staat er in Londen een overleg gepland tussen Formula One Management (FOM) en organisator Spa Grand Prix. F1-baas Stefano Domenicali en Vanessa Maes, directeur-generaal van Spa Grand Prix, zullen dan rond de tafel zitten.

Er doen geruchten de ronde dat België en Nederland in de toekomst alternerend op de F1-kalender zouden staan maar volgens Vanessa Maes zijn dit pure speculaties.

“Er is nog niks bevestigd. Dit zijn pure speculaties,” aldus Vanessa Maes volgens ‘Sporza’. “Ik heb alleen maar een vermoeden waarom die berichten net nu worden verspreid. En dat zou vooral met het nieuws over Zuid-Afrika te maken kunnen hebben.”

We zullen dan ook moeten wachten tot na het overleg tussen de FOM en Spa Grand Prix alvorens we meer te weten komen over de toekomst van Spa-Francorchamps en de GP van België op de F1-kalender.