Brengen bosbranden ook de GP van Canada in gevaar?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Binnen iets meer dan een week vindt normaal gesproken de GP van Canada plaats maar mogelijk gooien de bosbranden in Canada roet in het eten.

Momenteel woeden er in de Canadese provincie Quebec meer dan 150 verschillende bosbranden. Quebec is de provincie waarin ook Montréal, waar binnen een week de GP van Canada plaatsvindt, ligt. Door de verschillende bosbranden is er heel wat rookontwikkeling en daardoor is ook de luchtkwaliteit op heel wat plaatsen zeer slecht.

Zelfs in New York City, dat zich enkele honderden kilometers verder bevindt, ondervinden ze heel wat hinder door de rookontwikkeling, in die mate zelfs dat ook daar de luchtkwaliteit bijzonder slecht is.

Ondertussen werden reeds meer dan 15 000 mensen geëvacueerd en is er sprake van de zwaarste bosbranden in de geschiedenis van de provincie Quebec. Maar komt daardoor ook de GP van Canada in gevaar?

Volgens de F1-bazen komt de race momenteel niet in gevaar. Volgens de laatste voorspellingen zou de situatie enigszins verbeteren, wat echter wel voor problemen zou kunnen zorgen is het eventueel draaien van de wind waardoor de luchtverontreiniging richting Montréal zou waaien. Dat wordt voorlopig niet voorspeld en er zou in sommige gebieden in de provincie zelfs regen voorspeld worden.

Voorlopig ziet het er dus naar uit dat de GP van Canada gewoon kan doorgaan …