Max Verstappen over druk: “Mijn carrière is al compleet”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Hoewel Red Bull het seizoen tot dusver domineerde ervaart Max Verstappen naar eigen zeggen toch nog druk om te presteren in de beste auto van de startgrid.

Het valt moeilijk voor te stellen dat Max Verstappen nog druk ervaart in een team met een auto die elk weekend in staat is om te winnen. De wereldkampioen won ook in 2023 al vijf van de zeven GP’s, enkel technische problemen lijken op dit moment nog roet in het eten te kunnen gooien.

Toch vertelt Verstappen dat hij desondanks nog steeds druk voelt om te presteren maar hij vertelt erbij dat naarmate je meer ervaring krijgt het persoonlijker wordt.

“Ik zet mezelf onder druk om altijd te presteren. Ik denk dat ik al genoeg heb bewezen dat zelfs als je een paar moeilijke momenten hebt, dat dit geen probleem hoeft te zijn”, vertelde Verstappen aan de verzamelde media. “Uiteindelijk heb ik mijn carrière in de F1 al compleet. Dus ik sta niet echt onder druk van die kant.”

“Maar ik wil altijd meer winnen en daarom wil ik de beste zijn die ik kan zijn. Dus dat is van mijn kant de druk.”

Op achttienjarige leeftijd won Verstappen zijn eerste GP en dat was het moment van de bevestiging. Verstappen vindt dat er tijdens het begin van zijn carrière veel druk was om terecht te komen in een topteam.

 “Ik denk dat omdat je nu veel meer ervaring hebt, je weet hoe je alles veel beter moet aanpakken,” zei Verstappen.

“Als je in je eerste seizoen zit, leg je veel druk op jezelf, want je wilt jezelf echt laten zien en pushen naar een topteam.”

Nu dat hij dat doel bereikt heeft, probeert Verstappen de balans te vinden in het zichzelf genoeg druk op te leggen om te blijven vooruitgaan.

“Ik denk dat omdat je nu veel meer ervaring hebt, je weet hoe je alles veel beter moet aanpakken,” zei Verstappen. “Als je in je eerste seizoen zit, leg je veel druk op jezelf, want je wilt jezelf echt laten zien en pushen naar een topteam.”