“Foto’s van vloer Red Bull F1-bolide zullen de concurrentie enorm helpen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot Nico Rosberg zal de concurrentie wel degelijk profiteren van het feit dat ze door de crash van Sergio Perez in Monaco de vloer van de Red Bull RB19 hebben kunnen zien.

Bij Mercedes liet technisch directeur Andrew Shovlin verstaan dat ze geen enorm groot voordeel zouden hebben door het zien van de vloer van de RB19. Ze zouden het niet zomaar kunnen kopiëren en Shovlin liet verstaan dat het vooral interessant was om de eigen wagen beter te begrijpen.

Nico Rosberg is het daar echter niet mee eens, volgens hem heeft Mercedes wel degelijk geprofiteerd van het feit dat er nu videobeelden en foto’s zijn van de onderkant van de Red Bull RB19.

“De foto’s van Monaco helpen enorm want dankzij Sergio zijn crash zijn er nu mooie foto’s van de onderkant van de wagen,” aldus Rosberg tegenover ‘Sky Sports’. “Ze kunnen die foto’s nu gebruiken om een CAD-model te creëren en op de computer een erg nauwkeurig ontwerp te maken van wat de wagen nu eigenlijk doet. Dat maakt het zeer eenvoudig om te beginnen begrijpen hoe de Red Bull-wagen functioneert.”

Volgens Rosberg klopt het inderdaad dat de concurrentie nu niet plots de onderkant van de Red Bull-wagen vlug kan kopiëren en op hun eigen wagen kan plaatsen, daarvoor zijn F1-bolides te fel verschillend, maar het kan zeker en vast voor ideeën zorgen en ook voor bijvoorbeeld volgend seizoen kan het handig zijn.

Max Verstappen reageerde alvast lauwtjes en maakt zich geen al te grote zorgen over het ‘uitlekken’ van de Red Bull-vloer.

“Uiteindelijk denk ik dat het niet al te veel uitmaakt. Dit is onze vloer nu maar binnen enkele races ziet die er alweer anders uit. Die vloer zal dan weer helemaal anders zijn. Het zal niet veel verschil maken,” aldus Verstappen.

Lees ook: “Zelfs met behulp van foto’s blijft de vloer van Red Bull F1-bolide moeilijk te kopiëren”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print