Damon Hill over de problemen bij Ferrari: “Ze lijken constant op één been te lopen”

Ferrari
Ferrari

In een terugblik geeft Damon Hill zijn visie op wat hij tot dusver dit seizoen heeft gezien. Volgens de wereldkampioen van 1996 is Red Bull het enige team dat op ieder circuit goed lijkt te presteren terwijl daarachter de krachtsverhoudingen constant van circuit tot circuit verschuiven .

“Het is op een bepaalde manier een grappig seizoen want we zien tussen de verschillende circuits heel wat verschikken bij de teams en ook wat de verwachtingen betreft,” vertelde Damon Hill in de ‘Sky Sports F1 podcast’. “Iedereen krabt zich in het haar behalve Red Bull, dat op ieder circuit weet te presteren.”

“We kunnen niet zeggen dat wanneer we naar Barcelona kijken en hoe de krachtsverhoudingen daar lagen, dat dit voor de rest van het seizoen zo zal zijn. Canada is een ander soort circuit, Silverstone is dat ook. We zullen heel wat verschuivingen doorheen het rijdersveld zien.”

“Wat kunnen we over Ferrari zeggen? Wanneer de ene wagen vooraan rijdt dan vinden we de andere naar achter terug. Het is zoals constant op één been proberen te lopen. Er lijkt altijd wel een probleem bij hen te zijn.”