George Russell waarschuwt Red Bull: “Dit was een enorme boost voor het team”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Met twee rijders op het podium tijdens de GP van Spanje was het voorbije raceweekend een enorme boost voor het volledige Mercedes-team. Volgens George Russell heeft het volledige team nu een herwonnen energie om in de toekomst opnieuw de strijd aan te gaan met Red Bull.

“Ja, ik denk het, maar we gaan naar zoveel verschillende circuit,” antwoordde George Russell toen hem gevraagd werd of hij tijdens de GP van Spanje het beste gevoel in de wagen had. “De wagen voelde zeer, zeer sterk, het beste dat ik me ooit in Barcelona gevoeld heb, zeker gezien de koelere omstandigheden maar zeker en vast tot dusver dit seizoen voelde de wagen op zijn best.”

“We zetten duidelijk stappen in de juiste richting. We moeten gewoon er voor zorgen dat we , zeker met het oog op volgend jaar, de dingen verbeteren want ik denk dat we ons als team sneller ontwikkelen dan de concurrentie.”

De Mercedes W14 presteerde het voorbije raceweekend duidelijk beter en dat is erg bemoedigend voor het ganse team.

“Het was zeker en vast de beste wagen waarmee ik het voorbije anderhalf jaar heb gereden,” aldus Russell. “We hebben een geweldig team in de fabriek dat enorm hard werkt en de wagen vooruit pusht.”

“Het gevoel het voorbije weekend was het beste tot nu toe, zeker de voorbij 14-15 maanden. Dat is enorm bemoedigend, niet alleen voor mij maar voor het volledige team. Het is voor iedereen een enorme mentale boost. Op dat vlak hebben we energie voor de ontwikkeling van de wagen.”