Aston Martin: “Het was schade beperken in Silverstone”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

In Silverstone kende Aston Martin haar slechtste raceweekend tot dusver. Volgens teambaas Mike Krack draaide het dan ook vooral om schade beperken.

Het resultaat in Silverstone, slechts zes punten, staat in schril contrast met de rest van het seizoen van Aston Martin. Daarin werden tot dusver minstens 14 punten tijdens een raceweekend behaald en meestal zelfs een podiumplaats. Aston Martin was op het circuit van Silverstone dan ook een stuk minder competitief dan de voorbije races en dat zien we ook aan het resultaat dat eigenlijk zonder een safety car waarschijnlijk nog slechter zou geweest zijn.

“Ik zou zeggen dat we op zaterdag en zondag niet over de snelheid beschikten die we wensten,” blikt Aston Martin-teambaas Mike Krack terug op het raceweekend in Silverstone. “Om dan meer punten te behalen dan Ferrari, dat noem ik schade beperken. Ik heb altijd gezegd dat je niet constant op het podium kan eindigen.”

“We behaalden zes podiumplaatsen in tien races, ik heb steeds gezegd dat er ook momenten zouden zijn waarop het moeilijk is en nu hebben we een raceweekend gehad waarbij we op zaterdag duidelijk niet over de snelheid beschikten die we wensten.”

“We gingen de race in met de gedachte dat we op onze sterktes moesten inzetten, dat zijn denk ik onze pitstops, racestarts, de uitvoering en onze strategie.”

“Dat heeft goed uitgedraaid. We konden op al deze aspecten vertrouwen en dit heeft ervoor gezorgd dat we een behoorlijk aantal punten hebben behaald.”