Topman GP van Singapore gearresteerd na onderzoek naar corruptie

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ong Beng Seng, topman van een hotelketen en tevens de grote man achter de GP van Singapore, is gearresteerd na een onderzoek naar fraude en corruptie. Of er gevolgen zijn voor de GP van Singapore is nog niet duidelijk.

Zo’n week geleden werd een grootschalig onderzoek naar corruptie ingesteld waarbij de Singaporese minister van transport betrokken zou zijn. Daarop werd ook Ong Beng Seng ondervraagd en beide heren werden gearresteerd. Ong Beng Seng werd vervolgens op borgtocht vrijgelaten.

Ong Beng Seng wordt beschouwd als de grote man die de Formule 1 in 2008 naar Singapore bracht. Het bedrijf van Ong Beng Seng slaagde er samen met het Singapore Tourism Board in om de GP van Singapore minstens tot 2028 op de F1-kalender te plaatsen. Voor Singapore vormt de F1-race een belangrijke bron van inkomsten, naar verluidt zou de race tot dusver al meer dan 1,6 miljard dollar opgebracht hebben.

Ong zou naar verluidt goed meewerken met de autoriteiten en wat de gevolgen voor de toekomst van de GP van van Singapore zijn is nog onduidelijk.