Mercedes vol lof over Mick Schumacher: “Hij levert schitterend werk”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens het Mercedes F1 team verricht Mick Schumacher uitstekend werd in de F1-simulator. Vooral zijn werkzaamheden op vrijdagnacht zijn cruciaal om de performance tijdens de rest van het raceweekend te verbeteren.

“Doorheen de jaren is het werk dat op vrijdagnacht plaatsvindt om de zaterdag voor te bereiden steeds belangrijker geworden om het juiste ritme te vinden voor de rest van het raceweekend,” aldus James Allison, technisch directeur bij Mercedes. “Het voorbije raceweekend in Silverstone was het erg belangrijk.”

“We hadden op vrijdag gezien dat we over een echt goede racewagen beschikten. We hadden een erg goede en consistente snelheid bij beide rijders en het zag er naar uit dat we onze banden tijdens de verschillende stints op zondag goed zouden kunnen gebruiken.”

“We wisten dan ook dat onze afstelling goed was voor de race en wilden er niet te veel aan wijzigen omdat je anders het gebruik en belasting van de banden zou kunnen verstoren, wat cruciaal was voor onze goede racesnelheid.”

“We wisten op vrijdag echter ook dat onze snelheid over één snelle ronde niet goed was, dat we achter liepen op de concurrentie en dat erg geen uitvluchten voor waren, we waren gewoon traag.”

“Het zou dan ook een uitdaging worden om van vrijdag op zaterdagnacht een goede snelheid voor de kwalificatie te vinden zonder fundamentele wijzigingen aan de afstelling van de wagen te doen.”

En daarbij kwam de hulp van Mick Schumacher in de simulator van pas. Mick Schumacher werkt tot erg laat om de afstelling van de Mercedes W14 te verbeteren.

“En dat is wat ze doen tijdens vrijdagnacht in de simulator,” aldus Allison. “De engineers en Mick Schumacher werkten tot 2u ’s nachts om de best mogelijke voorbereiding voor de wagen te doen voor de kwalificatie, één snelle ronde zonder dat er fundamentele wijzigingen aan de afstelling plaatsvinden.”

“Er werd schitterend werk verricht door het team en dat zorgde ervoor dat onze kwalificatiesnelheid over één snelle ronde serieus beter was, we zaten meer naar voor op zaterdag en dat is uiteraard belangrijk voor de race op zondag.”

Ook Lewis Hamilton en George Russell waren enkele weken geleden al vol lof over de bijdrage die Mick Schumacher in de F1-simulator levert, vooral om de performance van de Mercedes W14 van vrijdag op zaterdag aanzienlijk te verbeteren.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner