“Aston Martin moet ingrijpen als Lance Stroll niet beter presteert”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Lance Stroll maakt al een hele tijd deel uit van ‘Team Silverstone’, dat tegenwoordig door het leven gaat als Aston Martin, maar als hij niet beter gaat presteren moet hij de wacht worden aangezegd, dat vindt Nico Rosberg.

Nico Rosberg vindt dat Aston Martin moet beginnen nadenken over het veranderen van hun line-up als er geen beterschap komt bij Lance Stroll. De Canadees heeft al sinds het begin van het seizoen moeite om zich te meten met zijn teamgenoot Fernando Alonso, die al zeven keer op het podium wist te eindigen.

De tweevoudige wereldkampioen telt 123 punten meer dan Stroll, terwijl die laatste dit seizoen slechts een keer in de top vijf wist te eindigen. De kritiek op Stroll zwelt steeds aan maar toch lijkt zijn zitje bij Aston Martin niet direct in gevaar want vader Stroll zwaait immers de plak bij de Britse formatie.

In een gesprek met ‘Sky Sports’ vindt Nico Rosberg dat ze bij Aston Martin toch moeten beginnen te overwegen om Stroll te vervangen als hij niet beter gaat presteren.

“Het is fundamenteel om constant punten te scoren,” zei hij. “Ik weet niet precies wat er met Lance Stroll is gebeurd, want hij is een heel goede rijder en aan het begin van het seizoen liet hij zien dat hij dicht bij Fernando kan blijven.”

“Toen Fernando derde was, was Lance vijfde of zesde. Dus ik weet niet precies wat er met hem gebeurd is.”

“Hij zit nu echt in een moeilijke fase en ik denk dat Aston het zich op de lange termijn niet kan veroorloven om één rijder te hebben die er zo ver naast zit.

“Dus of Lance komt terug waar hij kan zijn en waar hij zou moeten zijn, of ze moeten gaan nadenken over het veranderen van de situatie daar met de tweede rijder.”

“Fernando moet gepusht worden. Het afstellingswerk is veel beter als er twee rijders op zitten, het heeft een heel andere dynamiek dus het is heel belangrijk om twee rijders te hebben die heel snel zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner