Aston Martin: “Nieuwe regels zijn een koude douche voor ons”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer geeft toe dat de nieuwe regels op aerodynamisch vlak de oorzaak zijn voor de tegenvallende resultaten van zijn team tijdens de openingsrace in Bahrein.

Ondanks een goed 2020 en het feit dat het team uit Silverstone een naam draagt die in de autosport klinkt als een klok scoorde Aston Martin een week geleden slechts een schamel punt in Bahrein. 

De oorzaak daarvoor is volgens de teambaas van het team, Otmar Szafnauer, te wijten aan het feit dat door de nieuwe regels in 2021 de vloer van de bolide moest aangepast worden. Hij heeft het over een koude douche als het over de openingsrace van het seizoen in Bahrein gaat.

“Ik denk dat we tijdens de kwalificatie ruw wakker geschud werden toen we na het analyseren van de gegevens beseften dat de wagens met een low rake-ontwerp aanzienlijk meer hinder ondervonden van de wijziging in de reglementen op het vlak van aerodynamica.”

“Op de zachte en medium banden waren we behoorlijk competitief in het middenveld, we haalden een aantal van onze concurrenten in en haalden een aantal anderen in. Op het einde hadden we wat moeite met de harde band en dat moeten we zien te begrijpen.”

“Onder raceomstandigheden zijn we iets competitiever dan over één snelle ronde, maar in vergelijking met een paar maanden geleden, voor de reglementswijziging, hebben we nog veel werk voor de boeg.”

In 2021 wordt er een systeem van tokens gebruikt om veranderingen aan het chassis en de ophanging te doen en dat maakt het voor Aston Martin erg moeilijk om veranderingen door te voeren.

“Het is helaas erger dan dat, de eerste keer ooit dat ik me kan herinneren in mijn vierentwintig jaar in de sport waar we de ophanging hebben moeten homologeren als gevolg van de COVID 19-regelgeving,” voegde Szafnauer toe.

“Je kunt het alleen veranderen als je je tokens daadwerkelijk hebt gebruikt voor de ophanging, dus zelfs als we 150mm rijhoogte achteraan zouden willen hebben dan kunnen we dat niet.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022