Nico Rosberg deelt tijdens eerste raceweekend Extreme E tik uit aan Lewis Hamilton

Nico Rosberg - Twitter
Nico Rosberg - Twitter

Nico Rosberg zijn team heeft de eerste race in de nieuwe Extreme E-raceklasse gewonnen. Lewis Hamilton moest met zijn team genoegen nemen met de derde plaats maar staat wel tweede in het kampioenschap

Rosberg en Hamilton, bij het Mercedes F1 team waren ze jarenlang naast teamgenoten vooral ook elkaars rivalen. Toen Rosberg in 2016 zich tot kampioen wist te kronen nam hij meteen afscheid van de sport maar in de Extreme E-raceklasse komen ze elkaar nu opnieuw tegen.

De Extreme E is een totaal nieuwe raceklasse maar desondanks hebben heel wat indrukwekkende namen uit de autosportwereld zich geëngageerd voor een deelname.

Zo zijn er naast Nico Rosberg en Lewis Hamilton, die eigenaar van een team zijn, ook heel wat bekende namen die achter het stuur kruipen. De meest bekende naam is ongetwijfeld negenvoudig rallykampioen Sebastien Loeb.

Daarnaast nemen ook tweevoudig rallykampioen Carlos Sainz, drievoudig rallycrosskampioen Johan Kristoffersson en wereldkampioen rallycross Timmy Hansen mee. Nog een bekende naam is niemand minder dan Jenson Button, de F1-kampioen van 2009, neemt net als Rosberg en Hamilton met een eigen team deel.

Het eerste raceweekend in de Extreme E werd afgewerkt in Saudi-Arabië. Rosberg X Racing behaalde met rijders Molly Taylor en Johan Kristoffersson de overwinning. Andretti United behaalde met Timmy Hansen en Catie Munnings de tweede plaats, Sébastien Loeb en Cristina Guttierrez (X44) moesten genoegen nemen met de derde plaats.

Voor de Extreme E is het een droomscenario dat de teams van Nico Rosberg en Lewis Hamilton bovenaan meestrijden, dit om de nieuwe raceklasse wereldwijde naamsbekendheid te bezorgen.

Tussenstand Extreme E kampioenschap:
1. Taylor/Kristoffersson (Rosberg X Racing) – 35 punten
2. Gutierrez/Loeb (X44) – 30 punten
3. Munnings/Hansen (Andretti United) – 28 punten
4. Sanz/Sainz (Acciona Sainz XE) – 26 ponts
5. Giampaoli Zonca/Bennett (Hispano Suiza) – 20 punten
6. Ahlin-Kottulinsky/Button (JBXE) – 17 punten
7. Hurtgen/Ekstrom (ABT Cupra) – 13 punten
8. Price/Leduc (Segi TV Chip Ganassi) – 12 punten
9. Chadwick/Sarrazin (Veloce Racing) – 8 punten

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022