George Russell: “Mercedes F1-bolide heeft hetzelfde probleem als Williams”

Daimler Media
Daimler Media

Mercedes beleefde een bijzonder moeilijke wintertest en vervolgens, ondanks de overwinning van Lewis Hamilton, geen top raceweekend in Bahrein. De Mercedes W12 lijkt niet zo stabiel op de baan als haar voorganger en dat heeft volgens George Russell te maken met hetzelfde probleem dat ook Williams ervaart.

In Bahrein werden de rijders geconfronteerd met windstoten tot 50 km/u en dat heeft uiteraard een serieuze invloed op de balans van de F1-bolides. De Mercedes W12 is op dat vlak een heel stuk gevoeliger dan andere wagens, al kampt Williams volgens George Russell met een gelijkaardig probleem.

“Er zaten maar zo’n tien dagen tussen de tests en de race,” vertelde Russell na de GP van Bahrein.

“Het is iets substantieel dat een volledig nieuw ontwerpt vraagt en dat hebben we nog niet gedaan. Het is iets waarmee we geconfronteerd worden, waarmee veel teams geconfronteerd worden. De tijd zal raad brengen maar ik denk dat Mercedes in dezelfde situatie zit als ons.”

Russell is van mening dat Mercedes in Bahrein waarschijnlijk minder competitief was dan tijdens andere races, al zal de wind nog steeds een probleem blijven voor Mercedes en dus ook Williams.

“Het waren omstandigheden met erg veel wind, zo’n 50 km/u en de wind had vrij spel. Wanneer je 300 km/u rijdt dan maakt vijf kilometer per uur wind meer of minder een serieus verschil. Je kan je inbeelden als het 50 km/u is, of windstoten van 60, 70 of 80 km/u.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022