Stefano Domenicali: “F1-baas zijn is een groot privilege maar ik ben Bernie Ecclestone niet”

F1 Media
F1 Media

Kersvers F1-baas Stefano Domenicali had nooit durven dromen dat hij ooit de grote baas van de Formule 1 zal worden. Domenicali beschouwt het als een enorme eer, een privilege, dat hij die functie mag uitoefenen. Hij beseft echter ook dat hij geen tweede Bernie Ecclestone zal zijn.

“Ik was een gepassioneerde F1-fan en de sterren en in het bijzonder Bernie Ecclestone waren buiten bereik,” vertelde Domenicali eerder deze week tegenover ‘Auto Bild’.

“Doorheen de jaren begon ik deel uit te maken van Ferrari en nu ben ik CEO van de Formule 1. Dat beschouw ik als een groot privilege.”

Domenicali was de grote baas bij het Italiaanse Lamborghini maar besloot toch om die functie op te geven en de overstap naar de Formule 1 te maken.

“Ik had nochtans een geweldige job als president van Lamborghini maar ik hou van deze sport en ik zal er alles aan doen om de sport zo goed mogelijk te maken voor de toekomst.”

“Ik wil me echter helemaal niet op hetzelfde niveau als Bernie Ecclestone plaatsen. Hij heeft van de Formule 1 een wereldsport gemaakt. Het was zijn baby die hij opgevoed heeft en ik neem het over van Chase Carey die het na hem over heeft genomen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022