Aston Martin overweegt eigen F1-motor te bouwen

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Bij Aston Martin overwegen ze om van de ingrijpende reglementswijzigingen op motorisch vlak in 2026 gebruik te maken om een eigen F1-motor te bouwen.

Zeer concreet zijn de plannen voor alle duidelijkheid nog niet maar binnen Aston Martin zal de komende periode bekeken worden of ze nog steeds zoals nu extern een motor afnemen, wat momenteel bij Mercedes is, of dat ze een volledig eigen F1-motor gaan ontwikkelen.

Het zijn de ingrijpende reglementswijzigingen op motorisch vlak die Aston Martin hierover doen nadenken, zo laat Aston Martin-teambaas Mike Krack weten.

“Ik denk dat het normaal is voor een merk zoals Aston Martin om, wanneer er nieuwe regels zijn op het vlak van de power unit, dit grondig te bekijken en te onderzoeken of het strategisch de juiste beslissing is,” aldus Krack.

“Bovendien onderneemt de Formule 1 ook de juiste stappen om meer in te zetten op hybride, laat ons zeggen elektrische energie.”

Volgens de nieuwe regels wordt de huidige 1.6 liter V6-motor behouden maar zal het elektrisch gedeelte uitgebreid worden naar 350 KW en verdwijnt de erg dure MGU-H. Die wijziging wekte ook al interesse op bij de Volkswagen Groep die met Porsche en Audi over twee merken beschikt die mogelijk in de F1 willen stappen als motorleverancier.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer