Aston Martin: “Sebastian Vettel presteerde minder goed door gebrek aan updates”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Nadat Lance Stroll in Portugal al een pakket aan updates op zijn Aston Martin F1-bolide kreeg is het in Barcelona ook de beurt aan Sebastian Vettel.

Aston Martin had in Portugal slechts voor één wagen een pakket aan updates ter beschikking en daarbij ging de voorkeur uit naar Lance Stroll omdat die het meeste aantal wk-punten had. Vettel moest het met het ‘oude’ pakket zien te doen en daarmee deed Vettel het tijdens de kwalificatie niet onaardig.

Vettel kwalificeerde zich met de ‘oude’ Aston Martin F1-bolide immers knap als tiende maar zonder de aerodynamische updates kon hij tijdens de race geen vuist maken tegenover de wagens rondom hem.

“Tijdens de race zakte Sebastian terug van de tiende plaats op de grid naar de dertiende plaats aan de finish, dit terwijl Lance wist op te klimmen van de zeventiende naar de veertiende plaats,” blikt Tom McCullogh van het Aston Martin F1 team terug op de Portugese GP.

“Je moet geen rekenwonder zijn om in te zien dat de relatieve performance tussen beide rijders elkaars tegengestelden zijn en wat de reden daarvoor is.”

“Zonder de aerodynamische updates slaagde Sebastian er niet in om de drie wagens die rond hem hadden gekwalificeerd achter zich te houden, dit terwijl Lance met de aerodynamische updates erin slaagde om de drie wagens voor hem in te halen.”

“Onze analyses na afloop van de race hebben duidelijk aangetoond dat Lance een veel betere racesnelheid kon ontwikkelen dan Sebastian en dat de aerodynamische updates daar een belangrijke rol in speelden.”

Vettel zal komend weekend dezelfde updates als teamgenoot Lance Stroll krijgen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022