Toto Wolff: “Misschien moet ik de volgende keer mijn mond houden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff gaat in de toekomst twee keer nadenken alvorens hij Valtteri Bottas nog eens over de boordradio zal aanmoedigen.

Afgelopen weekend liet Toto Wolff zich over de boordradio nog eens horen om Valtteri Bottas aan te moedigen terwijl hij tijdens de slotfase van de race aan het jagen was op Max Verstappen. In het verleden had de Fin eens gezegd dat hij wat vaker aangemoedigd wil worden door Toto Wolff.

“We hebben dit besproken en ik geniet er ook van. Ik ben gepassioneerd erdoor, ze kunnen Valtteri ertoe aanzetten beter te presteren,” aldus Wolff. “Ik vond het goed werken.”

Nadat Toto Wolff over de boordradio Bottas had aangevuurd liep het echter mis want plots kreeg hij door een sensorprobleem minder vermogen van de motor.

“Maar deze keer draaide het niet goed uit, misschien moet ik de volgende keer mijn mond houden, of het op zijn minst met hem bespreken. Ik moet eens met hem praten.”

“Hij is mentaal sterk, als je ziet hoe hij hersteld is van wat er tijdens het vorige raceweekend in Imola is gebeurd.”

“Hij was echt aan het inhalen, hij was hem aan het opjagen maar toen ik over de boordradio kwam verliep het plots minder goed. Misschien moet ik het in de toekomst niet meer doen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022