Mercedes bevestigt test Romain Grosjean met Mercedes F1-bolide

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na zijn horrorcrash tijdens de GP van Bahrein waarbij Romain Grosjean ternauwernood aan de dood ontsnapte krijgt de voormalig Haas F1-piloot zoals door Toto Wolff beloofd zijn test met een Mercedes F1-bolide.

Door de crash zag Grosjean zijn F1-carrière abrupt en twee races vroeger dan gepland tot een einde komen. Om toch op een mooie manier afscheid te kunnen nemen van de Formule 1 bood Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff aan om Grosjean een test in de Mercedes F1-bolide te laten doen.

Mercedes voegt nu de daad bij het woord want Grosjean zal op 29 juni op het Circuit Paul Ricard met de Mercedes F1-bolide mogen testen. Maar er zit nog meer in voor Grosjean want enkele dagen daarvoor zal Grosjean tijdens het raceweekend van de GP van Frankrijk al enkele demonstratierondjes mogen afwerken.

“Ik ben erg blij dat ik opnieuw in een F1-bolide mag springen! Het zal een speciale kans voor mij zijn om met een Mercedes F1-bolide te rijden die de wereldtitel veroverde, het wordt een unieke ervaring,” reageerde een enthousiaste Grosjean.

“Ik ben het Mercedes F1 team en Toto Wolff zeer dankbaar voor deze kans. De eerste keer dat ik hoorde de kans te krijgen om in de Mercedes te rijden was toen ik in Bahrein in het ziekenhuis lag en toen Toto Wolff met de media sprak en mij daarvoor uitnodigde. Dat nieuws lezen vrolijkte me enorm op.”

“De F1 kreeg de kans niet om in 2020 in Frankrijk te rijden en om dan nu in een Mercedes F1-bolide te rijden tijdens het raceweekend in Frankrijk zal zeer speciaal zijn. Ik kan niet wachten tot het zover is!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021