Aston Martin staat klaar om Honda eventueel te vervangen

Aston Martin heeft te kennen gegeven dat het eventueel als motorleverancier in de Formule 1 wil stappen indien Honda besluit de samenwerking met Red Bull stop te zetten.


Na jaren van problemen lijkt Honda dit seizoen eindelijk op het juiste pad. Samen met Red Bull behaalde het in Oostenrijk een overwinning maar desondanks blijft het koffiedik kijken of de Japanners ook voor de lange termijn in de Formule 1 blijven.

Indien Honda zou besluiten om de Formule 1 te verlaten is Aston Martin eventueel bereid om als vierde motorleverancier in de sport te stappen. Voorlopig valt het echter af te wachten hoe de motorsituatie in 2021 zal zijn.

“De meest logische keuze voor Aston Martin is eventueel als motorpartner,” aldus Andy Palmer, de CEO van Aston Martin, tegenover ‘Autosport magazine’.

“Ik denk dat het een kwestie is van of Honda doorgaat met de ontwikkeling van de huidige motor.”

Bij Aston Martin beseffen ze echter ook dat ze zelf tegenover Honda heel wat beperkingen hebben.

“Ze hebben overduidelijk meer geld en kunnen meer met de spierballen rollen dan ons. Ik denk niet dat wij ons gaan moeien zolang de relatie met Honda er is.”

Red Bull en Aston Martin werken momenteel al samen, onder andere de hypercar Valkyrie komt voort uit de samenwerking tussen Aston Martin en Red Bull-ontwerper Adrian Newey.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022