Mercedes F1-bolide krijgt in Duitsland een speciale livery

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zullen tijdens de GP van Duitsland in Hockenheim met een speciale livery rondrijden.


Mercedes is komend weekend titelsponsor van de Duitse GP. Daarnaast zal Mercedes ook 125 jaar motorsport vieren en daarbij hoort volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff een speciale livery voor de F1-bolides van Hamilton en Bottas.

“Hockenheim bevindt zich dicht bij ons wereldwijd hoofdkwartier in Stuttgart, we kijken er dan ook naar uit om heel wat familieleden van Mercedes in de paddock en tribunes te zien,” aldus Toto Wolff.

“De race dit jaar is een zeer speciaal event: we zijn de titelsponsor van de ‘Mercedes-Benz Großer Preis von Deutschland’ en dit zal Mercedes haar 200ste race in de Formule 1 zijn.”

Daarnaast heeft Mercedes nog een reden om te vieren en dat zal het doen door met een speciale livery te racen.

“We zullen in Hockenheim ook 125 jaar motorsport vieren,” aldus Toto Wolff. “In 1894 vond de eerste autorace plaats van Paris naar Rouen en de winnende wagen had een motor die ontworpen was door Gottlieb Daimler.”

“Het was het begin van een grootse motorsporttraditie die tot op de dag van vandaag verder gaat en we zijn trots om de volgende bladzijde hiervan te schrijven.”

“We zullen met een speciale livery rijden ter ere van deze speciale gebeurtenis,” besloot de motorsportbaas van Mercedes.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}