Aston Martin stelt Mike Krack voor als nieuwe teambaas

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin heeft met de Luxemburger Mike Krack een nieuwe teambaas voorgesteld. Vorige week werd bekendgemaakt dat de samenwerking met Otmar Szafnauer werd beëindigd.

Krack is geen onbekende in de Formule 1, hij was sinds 2001 aan de slag voor Sauber en toen de Zwitserse formatie werd overgenomen door BMW werd hij er tussen 2006 en 2008 hoofdingenieur. 

Daarna volgde een doortocht in de Formule 3 om in 2012 head of track engineering te worden bij Porsche voor hun LMP1-project, daar werkte hij onder andere samen met McLaren-teambaas Andreas Seidl.

Vanaf 2014 leidde hij de wereldwijde motorsport divisie van BMW en was hij onder andere verantwoordelijk voor de Formule E-activiteiten van het Beierse merk. Nu keert hij met Aston Martin dus terug naar de Formule 1 en hij heeft er naar eigen zeggen zin in.

“Het is een eer om benoemd te zijn tot teambaas van het Aston Martin Cognizant Formula One Team, en ik ben Lawrence Stroll en Martin Whitmarsh erg dankbaar dat ze me zo’n fantastische kans hebben gegeven,” aldus Krack in een reactie op de website van Aston Martin. 

“Aston Martin is een van de grootste automerken ter wereld, en dat mij gevraagd is om een leidende rol te spelen in het behalen van succes in de Formule 1 dat zo’n illustere naam zo rijkelijk verdient, is een uitdaging die ik met energie en enthousiasme wil aangaan.”

“Ik werk al meer dan twintig jaar in de autosport en heb in 2006 en 2007 met Sebastian Vettel in de Formule 1 gewerkt toen ik ingenieur was bij BMW-Sauber en hij de testrijder van het team was.”

“Ik heb enorm veel respect voor zijn snelheid en kunnen, en het zal fantastisch zijn om met hem herenigd te worden. Lance Stroll is ook een zeer snelle en getalenteerde rijder, met honderd Grands Prix-starts op zijn naam, en ik kijk er erg naar uit om nauw met hem samen te werken.”

“Team Silverstone heeft altijd indruk op me gemaakt. Het zit vol met getalenteerde mensen en echte racers. Die racerscultuur en -waarden zijn wat nodig is om te slagen in de autosport. Ik weet dat en mijn nieuwe collega’s bij Aston Martin Cognizant Formula One Team weten dat ook. We zullen ongelooflijk hard werken. We willen winnen. Samen zullen we dat doen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022