Alpine kondigt het afscheid van Marcin Budkowski aan

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Het Alpine F1-team heeft aangekondigd dat de wegen van het team en de uitvoerend directeur Marcin Budkowski met onmiddellijke ingang scheiden. 

Marcin Budkowski was sinds 2018 aan de slag bij het fabrieksteam van Renault dat sinds vorig jaar als Alpine F1 door het leven gaat. De Pool begon in 2001 zijn loopbaan als aerodynamicus in de Formule 1 bij het ter ziele gegane Prost GP maar ging het jaar nadien al aan de slag bij Ferrari, waar hij deel uitmaakte van de meest succesvolle periode uit de geschiedenis van de Scuderia. 

Daarna stapte hij in 2007 over naar McLaren en volgde ook nog een doortocht bij de FIA als sportief coördinator tussen 2014 en 2018.

Na vier seizoenen houdt Budkowski het dus ook voor bekeken bij Alpine en het team laat weten dat zijn taken en de voorbereiding op het volgende seizoen voorlopig worden waargenomen door CEO Laurent Rossi.

 “Ik heb er echt van genoten om deel uit te maken van het leiderschapsteam van Renault en vervolgens het Alpine F1 Team, door te werken met zo’n getalenteerde en toegewijde groep mensen,” zei Budkowski. “Ik zal de komende seizoenen met veel plezier naar de vooruitgang van het team kijken.”

Het afscheid van Budkowski komt er niet lang nadat bekend raakte dat Otmar Szafnauer het ook voor bekeken houdt als teambaas van Aston Martin. De weg voor Szafnauer, die al een tijdje aan het team gelinkt wordt, naar Alpine lijkt nu helemaal open te liggen maar behalve dat Rossi de taken van Budkowski voorlopig zal overnemen is er nog geen officiële bevestiging uit het kamp van Alpine.

Laurent Rossi wil Budkowski nog bedanken voor zijn tijd bij de Franse renstal. 

“Ik wil Marcin Budkowski bedanken voor zijn inzet en bijdrage aan de resultaten van het team in de afgelopen vier jaar,” zei Rossi. “Het team is volledig gefocust om de auto klaar te krijgen voor de eerste race in Bahrein en een stap verder te kunnen zetten op het gebied van prestaties.”

Het afscheid van Budkowski komt er bijna dag op dag een jaar nadat teambaas Cyril Abiteboul vertrok bij het team. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022