Aston Martin-teambaas neemt het op voor Lance Stroll: “Hij heeft nog niet veel geluk gehad”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Halverwege het seizoen worden er balansen opgemaakt en die zien er op het eerste zicht bij Aston Martin niet goed uit voor Lance Stroll. Teambaas Mike Krack neemt het echter op voor Stroll die volgens hem dit seizoen niet veel geluk heeft gekend.

Fernando Alonso behaalde dit seizoen verschillende podiumplaatsen en staat derde in het kampioenschap. Lance Stroll zijn beste resultaat tot nu toe was een vierde plaats in Australië en hij staat negende in het kampioenschap. Stroll heeft maar liefst 102 punten minder dan Alonso maar volgens teambaas Mike Krack mogen we niet zomaar beide rijders met elkaar vergelijken. Krack heeft ook enorm veel respect voor de manier waarop Stroll aan het seizoen is begonnen.

“Toen hij met gebroken polsen en een gebroken teen in de wagen is gekropen heeft hij getoond wat voor een vechter hij is,” vertelde Mike Krack over het moeilijk seizoensbegin van Lance Stroll. “De moed die dat vroeg, de manier waarop hij dat heeft gedaan zorgde voor een positieve mindset in het team.”

“Maar Lance heeft dit jaar nog niet veel geluk gehad. Los van de gebroken botten zijn er dit jaar ook enkele dingen misgelopen waaraan hij geen schuld had.”

“De tussenstand in het kampioenschap vertelt een verhaal maar binnen het team weten we wat er echt is gebeurd.”