Mohammed Ben Sulayem: “Ik droom van een nieuw Chinees F1-team op de startgrid”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

FIA-baas Mohammed Ben Sulayem hoopt dat er in de nabije toekomst een nieuw Amerikaans en Chinees fabrieksteam op de F1-startgrid zal staan. De droom van Ben Sulayem verwezenlijken zal een uitdaging worden want de huidige teams staan nu al niet te springen om een elfde team toe te laten.

“Het is mijn droom om een volwaardig Amerikaans fabrieksteam te hebben en ik zou ook graag een Chinees fabrieksteam hebben,” vertelde Mohammed Ben Sulayem tegenover ‘Motorsport-Total.com’. “Iedereen mag een droom hebben. Maar dit is ook haalbaar.”

“Er zijn 1,4 miljard mensen in China en meer dan 50 procent van jullie elektrische voertuigen op straat zijn Chinees. Dat zijn de feiten, het is een zeer grote markt.”

Volgens Mohammed Ben Sulayem zorgt de omslag naar steeds meer elektrische voertuigen, gecombineerd met een nieuwe motorreglement in de Formule 1 waarin er een 50-50 verdeling zal zijn tussen een verbrandingsmotor en elektrische vermogen, dat er veel meer interesse vanuit China voor een eventuele F1-deelname zal zijn.

“Op het vlak van elektrische rijden en hybride gaan de Chinezen er volledig voor. Ik zal jullie iets zeggen: de nieuwe powerunit die we vorig jaar introduceerden was de juiste beslissing,” aldus de FIA-baas. “Mochten we dat niet gedaan hebben, denk je dat Audi dan in de Formule 1 zou zijn gestapt? Dat is pas gebeurd nadat de power unit goedgekeurd was en al de teams getekend hadden.”

“We hebben het gedaan omdat het goed was voor de sport. Het heeft de deur geopend. Honda kwam, Ford vervoegde de F1, Porsche is aan het kijken wat ze doen. Ik zou zeggen dat het tussen Porsche en de Formule 1 nog niet afgekoeld is. Dat is allemaal omwille van een reden gebeurd.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner