Aston Martin Valiant: Fernando Alonso’s ‘extreme’ V12-monster van 2,56 miljoen dollar

Aston Martin
Aston Martin

Aston Martin heeft laten weten dat het een straatlegale versie gaat maken van de Valour, een sportwagen gemaakt in opdracht van Fernando Alonso.

Fernando Alonso heeft sinds zijn aankomst bij Aston Martin een grote invloed op het team, in zijn eerste seizoen bij de formatie uit Silverstone wist hij meteen acht podia te scoren. Eerder dit jaar kondigde Aston Martin aan dat het contract met de tweevoudige wereldkampioen verlengd zou worden tot het einde van 2026 en Alonso zelf omschreef zijn contractverlenging als een project dat hem nog vele jaren aan het merk zou verbinden.

De Valiant wordt geproduceerd in de Q-afdeling van het merk en dat betekent dat de klanten hun auto kunnen personaliseren.

In een verklaring zei Alonso: “Valour was een spectaculaire viering van de 110e verjaardag van Aston Martin en heeft me aangezet tot het creëren van een extremere, op raceauto’s geïnspireerde versie die gericht was op het circuit, maar ook een opwindend rijgedrag op de weg bood.”

“Valiant is geboren uit mijn passie voor rijden op de limiet en ik heb met veel plezier nauw samengewerkt met het ‘Q by Aston Martin’ team aan zowel het ontwerp als de technische specificaties en ik geloof dat we een meesterwerk hebben gecreëerd.”

Alonso daagde Aston Martin uit om een lichtere, extremere, op de motorsport geïnspireerde versie van de Valour te bouwen, een model dat bedoeld was om de 110de verjaardag van het merk te vieren in 2023.

Het is al de tweede sportwagen die genoemd wordt naar Fernando Alonso want zijn vorige werkgever, Alpine, kondigde in oktober 2022 aan dat het een aantal Alpine 110R ter ere van Fernando Alonso zou gaan produceren.

Hoewel het pas werd onthuld nadat Alonso had aangekondigd dat hij naar Aston Martin zou vertrekken, ging Alpine door met de plannen om 32 exemplaren van de auto te produceren, het aantal dat werd gekozen om het aantal grand prix-overwinningen van Alonso weer te geven.