Aston Martin: “We gaan onze F1-bolide agressief ontwikkelen om de achterstand op Red Bull goed te maken”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin wil net als vorig jaar sterk aan het nieuw F1-seizoen beginnen maar in tegenstelling tot vorig jaar wil het haar wagen op agressieve wijze ontwikkelen om zo helemaal vooraan mee te blijven doen. Meer zelfs, ze willen de achterstand op Red Bull goedmaken.

“We opteren voor een agressief ontwikkelingsplan, we willen meedoen in de ontwikkelingsrace tijdens het seizoen,” aldus Dan Fallows, technisch directeur bij Aston Martin. “Dat is iets dat je absoluut moet doen wanneer je een topteam wil zijn en dat is ook wat we willen doen.”

“Eenmaal je de eerste race achter de rug hebt dan heb je een idee waar je je in de pikorde tegenover de concurrentie bevindt. We weten dan welke doelstellingen we moeten behalen, maar voor ons draait het allemaal rond wat de kloof met de snelste wagen is, hoe we die kloof zo snel mogelijk kunnen dichten.”

“We hebben nog twee jaar te gaan met deze regelgeving, er is dus nog tijd om Red Bull bij te benen.”

“We zagen tegen het einde van het jaar iedereen dichter bij elkaar komen, het werd zeer close.”

“Ik kan niets zeggen over wat ze exact doen maar ze hadden duidelijk het idee dat ze nood hadden aan een radicale wijziging en wat onszelf betreft waren we tevreden met de weg die we tegen het einde van het seizoen met onze wagen hadden afgelegd.”

“We willen dat verder doortrekken naar dit seizoen, we willen ervoor zorgen dat we een goed platform hebben om tijdens het seizoen verder te ontwikkelen, dat is waarop we hopen.”