Lewis Hamilton: “Ik zal voor altijd een Mercedes-fan blijven”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Hij mag dan wel eind dit jaar de overstap van Mercedes naar Ferrari maken, Lewis Hamilton zal Mercedes voor altijd een warm hart toedragen en hij zal naar eigen zeggen steeds een Mercedes-fan blijven.

“Het gebeurde allemaal zeer snel,” aldus Hamilton tegenover de ‘BBC’. “Ik ken Fred al zeer lang en wat mij betreft, ik keek uit naar een nieuw jaar maar ik wist natuurlijk niet wat de toekomst zou inhouden. Ik wist niet hoe lang ik nog zou racen, maar ik voelde me enorm gemotiveerd en opgewonden dat ik zou blijven racen.”

“De opportuniteit diende zich plots aan en ik dacht ‘oké, daar moet ik even over nadenken’. Ik had niet veel tijd om na te denken, ik moest mijn buikgevoel volgen. Ik besloot om de kans te grijpen.”

Voor het eerst tijdens zijn F1-carrière zal Lewis Hamilton niet met een wagen racen die door een Mercedes-motor wordt aangedreven. Mercedes steunde heel zijn carrière in de Formule 1 en ook na zijn overstap naar Ferrari zal Hamilton Mercedes nauw aan het hart liggen. Het was voor Hamilton dan ook geen makkelijke beslissing om te nemen.

“Het was mijn moeilijkste beslissing. Toen ik McLaren verliet was dat ook een zeer, zeer moeilijke beslissing want het was mijn familie. Het voelt alsof je deel uitmaakt van de familie en Mercedes heeft tijdens een groot deel van mijn leven een belangrijke rol gespeeld, we hebben samen zoveel bereikt.”

“Ik zal altijd een Mercedes-fan zijn, we zullen voor altijd een geweldige geschiedenis samen hebben. Zelfs nu, al die jaren nadat ik McLaren heb verlaten blijf ik kijken waar ze zich bevinden, ik steun hen altijd. Dat zal ook altijd bij Mercedes zo zijn.”