Aston Martin: “We zullen het allerbeste uit Sebastian Vettel halen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin keert na meer dan zestig jaar afwezigheid met een eigen fabrieksteam terug naar de Formule 1. Om die comeback kracht bij te zetten trok het zelfs viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel aan. Bij Aston Martin zijn ze er van overtuigd dat ze Vettel terug op een topniveau zullen brengen.

“Ik heb altijd gezegd, en ik zal het ook blijven zeggen, dat je op je 33 jaar niet vergeet hoe je snel met een F1-bolide moet rijden,” aldus teambaas Otmar Szafnauer tegenover de media tijdens de presentatie van de Aston Martin F1-bolide.

“Er moeten andere dingen spelen en we zullen alles op alles zetten dat hij terug op niveau presteert. We zullen naar hem luisteren, luisteren naar zijn noden en wensen. We zullen hard werken om er voor zorgen dat de wagen is zoals hij wenst en dat de afstelling is zoals hij wenst.”

Ondanks zijn vier wereldtitels zal Sebastian Vettel binnen Aston Martin geen nummer 1-status krijgen.

“We hebben twee rijders waar we naar moeten kijken. We zullen hen gelijkwaardig behandelen, in het verleden zijn we daarin goed gelukt en dat zullen we in de toekomst ook doen.”

“Als Seb vervolgens de wagen niet moet forceren, dat hij er mee rijdt zoals hij dat kan, dan zullen we er zeker in slagen om het beste uit hem te halen,” besloot Szafnauer.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022