Toto Wolff: “Max Verstappen staat op het verlanglijstje van verschillende F1-teams”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

In Bahrein zal Mercedes voor het vijfde seizoen op rij aantreden met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas als rijdersduo maar de contracten van de beide rijders lopen eind dit jaar af.

Sinds het vertrek van Nico Rosberg is het op het vlak van de rijderskeuze bij Mercedes rustig gebleven. Ondanks het feit dat er van jongens als Esteban Ocon en George Russell de nodige druk kwam zijn Lewis Hamilton en Valtteri Bottas altijd stevig in het zadel gebleven. 

Maar beide rijders zijn aan het einde van dit jaar einde contract en George Russell komt na zijn sterke invalbeurt in Bahrein steeds harder op de deur kloppen.

Misschien kiezen ze er in Brackley wel voor om helemaal met een schone lei te beginnen als Lewis Hamilton er na een achtste wereldtitel bijvoorbeeld zou voor kiezen om de helm aan de wilgen te hangen. 

In dat geval komt komt Max Verstappen misschien wel in beeld en Mercedes-teambaas Toto Wolff ontkent niet dat er dan wel interesse zou zijn maar hij vertelt er meteen bij dat de jonge Nederlander op meer interesse kan rekenen dan enkel die van Mercedes.

”Onze prioriteit en loyaliteit ligt natuurlijk bij onze huidige coureurs. Als nu met andere coureurs zouden gaan flirten, zou dat zeker het verkeerde moment zijn. Het eerste gesprek zal zijn met onze twee huidige rijders, om te zien hoe zij samen de toekomst zien”, vertelde Wolff aan ‘Sky Germany’.

”Van Max kun je zeggen dat hij bij elk team op het lijstje zal staan. Zijn prestaties in de afgelopen seizoenen spreken voor zich. We gaan echter eerst kijken of we er met onze huidige coureurs uit kunnen komen en pas daarna wat de mogelijke alternatieven zijn”, besloot de Oostenrijker.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022