Haas F1-team presenteert F1-bolide waarin Mick Schumacher zijn F1-debuut maakt: VF-21

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Amerikaanse Haas F1 team heeft haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2021 voorgesteld, de wagen waarmee Mick Schumacher zijn debuut in de Formule 1 zal maken.

Vorig jaar besliste het Haas F1 team om het volledige rijdersduo in 2021 te vervangen. Geen Kevin Magnussen of Romain Grosjean meer dus, die laatste zag zijn F1-carrière door zijn horrorcrash in Bahrein zelfs vroeger dan gepland tot een einde komen.

Het nieuwe rijdersduo bij de Amerikaanse renstal, bestaande uit Nikita Mazepin en Mick Schumacher zal dit jaar ongetwijfeld heel wat aandacht krijgen.

Die eerste liet van van zich spreken door enkele discutabele acties in de Formule 2, de opstapklasse naar de Formule 1. Daar bovenop kwam echter ook nog eens een video waarin Mazepin te zien was terwijl hij een vrouw bij haar borsten betastte. De Rus excuseerde zich maar het kwaad was geschied en op de sociale media werd opgeroepen om zijn F1-racezitje af te nemen.

Zijn racezitje mocht hij van het Haas F1 team behouden en zo zal hij dus samen met Mick Schumacher, de 21-jarige zoon van Michael Schumacher, zijn F1-debuut maken. De Rus liet echter fijntjes weten niet de beste vrienden met Schumacher te zullen worden.

Mick Schumacher zelf trekt zich van al die heisa maar weinig aan. Als zoon van een F1-legende zoals Michael Schumacher weet hij als geen ander hoe hij met veel aandacht en druk moet omgaan. Schumacher liet al weten dat 2021 vooral een leerjaar zal worden.

Meer dan dat lijkt er trouwens niet in te zitten. Het Haas F1 team liet immers al weten dat het de nieuwe F1-bolide niet drastisch verder zal ontwikkelen en dat het dit F1-seizoen opoffert om zich volledig te kunnen focussen op het F1-seizoen 2022 waarin het reglement ingrijpend gewijzigd wordt en er met volledig andere F1-bolides zal geracet worden.

De naam Schumacher staat dit jaar dus terug op de F1-startgrid maar meteen schitteren zoals zijn vader, dat wordt moeilijk voor Mick.