Lewis Hamilton: “Achtste F1-titel is niet het doel, wel de strijd voor meer diversiteit”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes werd slechts met één jaar verlengd. De voorbode van een eventueel afscheid na een achtste F1-titel? Volgens Hamilton zelf waren er andere redenen waarom hij slechts voor één seizoen heeft bijgetekend.

“Ik bevind me in de gelukkige positie waarin ik tot dusver de meeste dingen heb bereikt die ik wou bereiken dus ik heb er niet echt nood aan om ver vooruit te plannen,” reageerde Hamilton toen hem tijdens de presentatie van de nieuwe Mercedes F1-bolide werd gevraagd waarom zijn contract met slechts een jaar werd verlengd.

“Ik denk dat we momenteel een erg ongewone periode in ons leven meemaken en ik wou slechts één jaar. Vervolgens kunnen we erover praten of we meer willen en er eventueel een jaar aan toevoegen als we dat wensen.”

Hamilton evenaarde vorig jaar het recordaantal F1-titels van Michael Schumacher en kan dit jaar met een mogelijke achtste wereldtitel het record alleen op zijn naam zetten. Toch is dat volgens Hamilton niet de motivatie om door te gaan.

“Een belangrijke factor in mijn hoofd is dat dit niet de beslissende factor is om er mee door te gaan,” aldus Hamilton. “Ik ga racen omdat ik van het racen hou.”

“Als je gaat racen voor het aantal titels dan denk ik dat ik mijn goed gevoel en liefde voor de sport zou verliezen. Uiteraard is het de ultieme droom maar het is niet de beslissende factor die zal bepalen of ik doorga met de F1 of niet.”

Voor Lewis Hamilton draait het dit jaar dan ook rond veel meer dan races winnen en een achtste wereldtitel. Hamilton wil verder strijden tegen racisme en voor meer diversiteit.

“In het verleden draaide het alleen om het winnen van kampioenschappen,” vertelde Hamilton. “Maar nu draait het echt om het pushen.”

“Het voorbije jaar was er veel discussie over gelijkheid en inclusiviteit, ik denk echter dat het alleen maar woorden waren.”

“Dit jaar draait het rond pushen voor meer diversiteit, er voor zorgen dat er echt actie wordt ondernomen, dat is voor mij de kern van het racen.”

Een achtste titel is volgens Hamilton dit jaar naar eigen zeggen niet het hoofddoel, al beseft hij uiteraard wel dat alle medewerkers van Mercedes daar wel alles op alles voor zetten.

“We bestaan natuurlijk om te winnen. Dat is waarvoor al die jongens en meisjes het hier doen en waar zij naartoe werken. Het is het doel om dat voor hen waar te maken,” besloot Hamilton.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022