Audi begrijpt beslissing Frederic Vasseur: “Een aanbod van Ferrari kan je niet weigeren”

Ferrari
Ferrari

Volgens Frederic Vasseur begrepen ze ook bij Audi dat hij het aanbod van Ferrari om teambaas te worden bij de Italiaanse renstal niet kon weigeren.

Vasseur was de voorbije jaren teambaas bij Sauber, dat momenteel door het leven gaat als het Alfa Romeo F1 team. Eind dit jaar wijzigt de renstal na het afscheid van Alfa Romeo opnieuw van naam om vervolgens vanaf 2026 het fabrieksteam van Audi te worden.

Met dat in het vooruitzicht had ook Frederic Vasseur mogelijk goede vooruitzichten bij Sauber maar bij Audi begrijpen ze dat Vasseur koos om de overstap naar Ferrari te maken toen de kans zich voordeed.

De onderhandelingen van Vasseur met Ferrari kwamen er op een moment dat Audi in gesprek was met Sauber om het team over te nemen. Vasseur hield zijn gesprekken met Ferrari echter lange tijd verborgen.

“Ik deed mijn eigen ding en ik voerde de gesprekken met John Elkann alleen,” vertelt Vasseur tegenover ‘Motorsport.com’.

Terwijl Audi de onderhandelingen met Sauber aan het afronden was kondigde Ferrari aan dat Frederic Vasseur de nieuwe teambaas zou worden. Audi kwam toen dus pas te weten dat Vasseur niet het F1-project van hen zou gaan leiden, al was er volgens Vasseur ook begrip bij de mensen van Audi

“Ik had een gesprek met iemand van Audi en hij zei tegen me dat je een aanbod van Ferrari simpelweg niet kan weigeren,” aldus Vasseur.