“Ik verwacht dit jaar een ongelooflijke strijd tussen Lewis Hamilton en George Russell”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens voormalig F1-piloot en Sky Sports-analist Johnny Herbert krijgen we dit jaar een ongelooflijk intense strijd tussen het Mercedes-duo Hamilton-Russell.

Vorig jaar begon niet alleen slecht voor Mercedes maar vooral ook voor Lewis Hamilton. De zevenvoudig F1-kampioen was zichtbaar gefrustreerd omdat hij niet over een competitieve wagen beschikte.

“Ik denk dat Lewis vorig jaar wat gefrustreerd aan het seizoen begon, wetende dat de wagen niet geweldig was,” vertelt Johnny Herbert tegenover ‘Motorsport-Total’. “Ik denk niet dat hij mentaal de juiste benadering had omdat hij waarschijnlijk gefrustreerd was. Hij was een racepiloot en zevenvoudig F1-kampioen die zijn achtste wereldtitel afgenomen zag.”

Vorig jaar zagen we George Russell als kersvers teamgenoot ook daadwerkelijk beter presteren dan Hamilton. Volgens Herbert zal Hamilton met een andere mindset aan het nieuwe seizoen beginnen. Daardoor zal hij ook de druk van Russell kunnen weerstaan.

“Nu hij de kans heeft gekregen om zowel mentaal als fysiek een ‘reset’ te doen en zich goed voor te bereiden,” aldus Herbert. “Dat zal goed zijn voor Lewis want hij zal enorm veel druk en tegenstand van George Russell krijgen.”

“Het kan voor jezelf als rijder positief zijn om te weten dat je een sterke teamgenoot hebt. Je weet dat je meteen top moet zijn. Lewis heeft dat in het verleden al gedaan maar hij nadert nu het einde van zijn carrière.”

Ondanks dat het einde van zijn F1-carrière nadert ziet het er naar uit dat Hamilton na dit seizoen nog minstens één of twee seizoenen zal doorgaan bij Mercedes. In zijn jacht naar een achtste wereldtitel en met Russell als teamgenoot heeft Hamilton een nieuwe uitdaging.

“De dingen veranderen naarmate dat je ouder wordt en wanneer er een jonge kerel in je team komt die enorm hongerig is naar succes. Er gaat op een bepaald moment een wissel van de wacht zijn. Of dat dit jaar al zal zijn? Het zou mij verbazen,” blikt Herbert vooruit naar het nieuwe F1-seizoen.

“Ik denk echter dat het een geweldig gevecht zal worden tussen George die een enorme honger heeft naar succes en Lewis die niet zomaar zijn heerschappij wil afstaan. Dat is een strijd die we willen zien.”