“Audi en Sauber zullen niet onder hetzelfde dak samenwerken”

Audi Sport
Audi Sport

Volgens Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur zullen Sauber en Audi samenwerken maar niet onder hetzelfde dak. Er zal in 2026 nog steeds een onderscheid zijn tussen Sauber en Audi.

Vanaf 2026 zal Sauber Motorsport, het huidige Alfa Romeo Racing, als fabrieksteam van Audi door het leven gaan. Toch betekent dat niet dat Audi en Sauber volledig in elkaar geïntegreerd zullen worden.

“Eerst en vooral zullen we onze activiteiten splitten en uit elkaar houden,” antwoordt Vasseur wanneer hem gevraagd wordt naar de samenwerking met Audi.

“Ze zullen in Neuburg de leiding hebben over de motor en het team zal vanuit Hinwil zorgen voor het chassis en wat er op het circuit gebeurt.”

Toch zullen Audi en Sauber ongetwijfeld intenser samenwerken dan dat Vasseur momenteel toegeeft. Audi zal immers voor een deel eigenaar worden van Sauber, al laat Vasseur niet uitschijnen hoe groot dat aandeel zal zijn.

“Ze zullen een deel aandelen in het bedrijf aanhouden maar we hebben niet bekendgemaakt hoe groot dat aandeel zal zijn en dat ga ik nu ook niet doen,” aldus Vasseur.

“Het is goed om met hen als team samen te werken, we hebben gekeken wat er in het verdelen best heeft gewerkt voor andere teams maar het belangrijkste voor mij is niet puur hoe de aandelen verdeeld worden maar hoe de mindset is.”

“We willen als één team bouwen aan de strategie en geen interne afdelingen hebben die met elkaar de strijd aangaan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner