Esteban Ocon reageert giftig op uitspraken Alonso: “Hij is niet de enige”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso liet na een frustrerende opgave in Mexico weten dat het “altijd wagen nummer 14 is die problemen kent”. Teamgenoot Esteban Ocon heeft echter gereageerd op de opmerkelijke uithaal van Alonso.

Alonso was bijzonder gefrustreerd toen hij met technische problemen moest opgeven en ook na afloop van de race was die frustratie duidelijk nog niet bekoeld. Alonso meende dat hij steeds hij met technische problemen af te rekenen kreeg maar teamgenoot Esteban Ocon spreekt dat tegen.

“Mijn versnellingsbak ging stuk in Imola, de wagen ging stuk in Silverstone, ik had een opgave in Singapore,” aldus Ocon. “Ik kan mijn technische problemen ook al beginnen tellen. We hebben allebei problemen gekend.”

Bij Alpine lieten ze naar aanleiding van de vele problemen dit seizoen al weten dat de focus dit jaar vooral op snelheid en performance lag en minder op betrouwbaarheid. Volgens Alpine kan je de betrouwbaarheid immers nadien verbeteren terwijl het omgekeerde niet kan. Ocon verdedigt de keuze van zijn team.

“Ik ben blij met de strategie van het team, om in eerste plaats te pushen voor pure snelheid en pas daarna voor betrouwbaarheid. Dat is altijd het doel geweest van het team,” aldus Ocon.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023