Ferrari geeft verklaring voor terugval aan het einde van het seizoen

Ferrari
Ferrari

In Mexico zagen we Mercedes opnieuw beter presteren dan Ferrari. Volgens teambaas Mattia Binotto is daar echter een goede verklaring voor.

Van bij het begin van het seizoen was Ferrari de belangrijkste uitdager van Red Bull maar de voorbije races weet Mercedes steeds beter te presteren. In Austin en Mexico was Mercedes zelfs de grootste uitdager van Verstappen en Red Bull.

Met nog twee races en een sprintrace te gaan heeft Ferrari nog veertig punten voorsprong op Mercedes. Bij Ferrari maken ze zich ondanks hun slinkende voorsprong in de strijd om de tweede plaats echter geen zorgen.

“Mercedes komt dichterbij omdat ze hun wagen meer ontwikkeld hebben dan dat wij gedaan hebben,” aldus Binotto.

“Ik maak me dan ook niet al te veel zorgen over de mate van ontwikkeling van de wagen omdat ik weet dat wij de ontwikkeling van onze huidige wagen eerder hebben stopgezet.”

Bij Ferrari beseften ze al races geleden dat de focus sneller op 2023 moest gelegd worden omdat de titelstrijd dit seizoen al vroeg verloren was. Het is dan ook logisch dat geld en middelen sneller op 2023 werden ingezet, zeker met het budgetplafond in het achterhoofd.