Jos Verstappen: “Het resultaat doet er nu niet meer toe”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Jos Verstappen zette met een zesde plaats een knappe prestatie neer tijdens de Rally van de Condroz. Helaas werd de rally overschaduwd door een ongeval op zondag waarbij twee toeschouwers het leven lieten.

Vlak voor het einde van de rally ging het duo Rary-Henry van de baan met hun Skoda met nummer 22. Daarbij raakten ze een muurtje en kwamen ze op hun flank in een groepje toeschouwers terecht die in een verboden zone stonden, zo staat te lezen in een bericht van de organisatie.  Jos Verstappen reageert aangeslagen op de website ‘Verstappen.com’

“Zo’n noodlottig ongeluk is het verschrikkelijkste wat er kan gebeuren. Mijn medeleven gaat uit naar de naaste familie, vrienden en betrokkenen. Dat we als zesde zijn gefinisht is een resultaat wat er nu niet meer toe doet. De Condroz Rally is een hele mooie rally, maar het is ontzettend triest dat die helaas zo geëindigd is. Ik vind het heel erg wat er gebeurd is.”

Over zijn prestatie in de rally was Verstappen best tevreden, er zat dan ook een stijgende lijn in zijn prestaties gedurende het weekend. Dat schrijft de voormalige F1-rijder toe aan parcourskennis hij heeft ook een woordje van dank gericht aan zijn navigator.

“Mijn navigator heeft me vandaag echt goed geholpen om de stages door te komen, daar ben ik heel blij mee. Het ging op zondag beter dan op zaterdag. Ik kon meer pushen en zat dichter bij de kop. Vorig jaar ben ik voor het eerst bij een rally gaan kijken, dat was hier in Condroz. Ik ben nu pas acht rally’s verder en we zijn hier zesde geworden. Dat is een goed resultaat.”

Normaal gesproken komt Verstappen tijdens het weekend van 3 en 4 december nog in actie tijdens afsluiter van Belgische rallykampioenschap in Spa.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023