Christian Horner waarschuwt: “Zes F1-teams overschrijden in 2022 waarschijnlijk het budgetplafond”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zullen dit jaar mogelijk zes F1-teams het budgetplafond overschrijden. Als reden daarvoor verwijst Horner onder andere naar de hoge inflatie en gestegen energieprijzen.

Eerder schreven we al dat de hoge inflatie mogelijk een bedreiging vormt voor de F1-teams en nu laat ook Red Bull-teambaas Christian Horner verstaan dat door de gestegen (energie)prijzen meer dan de helft van de F1-teams zich mogelijk niet aan het opgelegde budgetplafond zal houden.

Horner meent dat de straf voor Red Bull omwille van het overschrijden van het budgetplafond in 2021 een precedent kan vormen voor mogelijke inbreuken dit jaar.

“Het gevaar in 2022 is dat er zes teams mogelijk het. budgetplafond overschrijden,” aldus Horner. “De energieprijzen zijn exponentieel gestegen. Gelukkig zijn we beschermd.”

“Er is een kans dat verschillende teams dit jaar het budgetplafond zullen overschrijden, waaronder veel teams die in de F1 commissie uithaalden. Ik denk niet dat wij het budgetplafond in 2022 zullen overschrijden.”

“Maar deze bestraffingen hebben een precedent gecreëerd voor de toekomst. Wanneer je 10 procent windtunnel moet inboeten voor een overtreding met 0,37 procent, wat gaat een overtreding met 5 procent dan als bestraffing geven?”

“De FIA heeft een vastberaden en agressief standpunt ingenomen om te tonen dat ze eender welke inbreuk ernstig nemen.”