“Mick Schumacher bij Audi? Dat zou een droom zijn”

Haas F1 team
Haas F1 team

Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit de week van de waarheid voor Mick Schumacher. Behoudt hij zijn zitje bij Haas of moet hij zich voorbereiden op een jaartje aan de zijlijn? Timo Glock vindt een toekomst bij Audi alvast de gedroomde oplossing.

Haas-teambaas Guenther Steiner liet in Mexico weten dat hij nog voor het einde van het seizoen duidelijkheid zou verschaffen over het feit wie volgend jaar voor de Amerikaanse formatie zal rijden. Met nog twee races voor de boeg wordt dit de week van de waarheid voor Mick Schumacher, wiens zitje al een tijdje ter discussie staat.

Kevin Magnussen heeft nog een contract voor volgend jaar terwijl de overeenkomst met Schumacher afloopt aan het einde van dit jaar. In principe kan het nog twee kanten uit, langs de ene kant heeft hij twee races de tijd om punten te scoren maar langs de andere kant worden de geruchten steeds luider dat de beslissing achter de schermen al gevallen is en dat de Duitser mag opkrassen.

Schumacher wist tijdens de twee laatste races in Austin en Mexico geen punten te scoren. In Austin kwam hij brokstukken tegen op zijn weg tijdens de race en dat compromitteerde zijn race maar Kevin Magnussen sleepte wel een negende plaats uit de brand. In Mexico was Schumacher op de sukkel tijdens de kwalificaties en slaagden beide Haas-rijders er niet in om punten te scoren.

Teambaas Guenther Steiner wil echter benadrukken dat er niets aan is van het feit dat het zitje van Schumacher voor 2023 zal afhangen van het feit of hij in de resterende races punten zal scoren.

“Het is niet zo dat als Mick in de punten rijdt dat hij zeker is van een zitje voor volgend jaar,” aldus Steiner. Volgens de Italiaan zal het doorslaggevend zijn wie het team in de toekomst zal kunnen leiden op een stabiele manier. 

Timo Glock, tegenwoordig aan het werk als analist voor ‘Sky’ zag tijdens de GP van Mexico toch een aantal lichtpuntjes in de prestaties van Schumacher. 

“Ik vond Mick’s optreden in Mexico erg goed, net als de vorige keer. De fout met de track limits in de kwalificatie was jammer. Maar de snelheid was er, hij was duidelijk sneller dan zijn teamgenoot in één ronde. Helaas werkte het helemaal niet in de race. Misschien kwam het door de baantemperaturen dat er niets gebeurde. Beide Haas-auto’s waren niet in staat om richting de punten te rijden.”

“Het duurt nog een paar jaar voordat Audi er echt is. Maar natuurlijk kan het een ding zijn. Het zou een droom zijn om een Duitse coureur als Mick voor een Duitse fabrikant te laten rijden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner