Audi is ambitieus: “Tegen 2029 willen we in de F1 vooraan meestrijden”

Audi
Audi

Vanaf 2026 neemt Audi met haar eigen fabrieksteam deel aan de Formule 1. In de aanloop naar 2026 wacht de Duitse autoconstructeur nog een serieuze klus om te klaren maar tegelijkertijd kijkt het ook al enkele jaren verder. Audi wil immers tegen 2029 vooraan meestrijden in de Formule 1.

“We zullen ons tussen nu en 2026 zeker en vast niet vervelen,” aldus Audi F1-projectmanager Adam Baker tegenover ‘Bild’. “Het ontwikkelen van een hybride-aandrijving voor de Formule 1 is één van de grootste uitdagingen voor een ingenieur.”

“Dat is waarom het des te belangrijker was dat we onmiddellijk konden beginnen toen het motorreglement afgelopen zomer goedgekeurd werd.”

De ontwikkeling van de nieuwe Audi-motor zal plaatsvinden in een nieuw gebouw van Audi in Neuburg. Zo’n 240 medewerkers zullen in het gebouw van ruim 3 000 vierkante meter tewerkgesteld worden.

In slechts drie jaar een competitieve F1-motor ontwikkelen is een enorme uitdaging, dat beseffen ze ook bij Audi.

“We hebben onze deelname eerder dan welke andere constructeur de voorbije jaren aangekondigd. We zijn op tijd en zitten op schema,” aldus Baker.

“We beseffen echter hoe groot de uitdaging is. We zullen ons uiterste best doen tegen 2026, daar bestaat geen twijfel over.”

“Los daarvan zal het eerste seizoen vooral draaien rond het behalen van zo’n goed mogelijke betrouwbaarheid. Vervolgens willen we ons blijven verbeteren. Het is ons doel om tijdens het derde jaar vooraan mee te doen.”

“Daarvoor hebben we een topmotor nodig. We willen tonen waarvoor ‘Made in Germany’ staat: een betrouwbare motor van het allerhoogste niveau.”