Logan Sargeant: “Als Amerikaan is er geen beter moment om in de F1 te stappen”

Williams Racing
Williams Racing

Komend seizoen maakt Logan Sargeant zijn debuut in de Formule 1. Uiteraard kijkt de Amerikaan uit naar zijn eerste seizoen in de Formule 1, bovendien is er volgens hem geen beter moment om als Amerikaan in de Formule 1 te stappen.

De Formule 1 is echt aan het doorbreken in Amerika, zeker nu er dit seizoen maar liefst drie Amerikaanse races op de F1-kalender staan. Op een Amerikaanse F1-piloot was het echter wachten tot dit jaar.

Voor de laatste Amerikaan die deelnam tijdens een F1-race moeten we teruggaan naar Alexander Rossi die in 2015 vijf races afwerkte voor Manor. Voor de laatste Amerikaan die een volledig F1-seizoen mocht afwerken moeten we zelfs al teruggaan naar 2007 met Scott Speed.

“Ik denk dat de timing geweldig is om in de Formule 1 te komen, met drie Amerikaanse races tijdens mijn eerste F1-seizoen is echt wel speciaal, het is een moment waarvan ik echt ga genieten,” vertelde Sargeant tijdens de presentatie van Williams.

“De F1 is in Amerika echt enorm populair geworden. Het aantal mensen dat me vragen stelt en nieuwsgierig is naar de sport is enorm, dat is erg positief.”