Audi schorst Daniel Abt na valsspelen tijden virtuele Formule E-race

Daniel Abt is met onmiddellijke ingang geschorst door Audi, zijn werkgever in de Formule E. Audi nam de maatregel nadat bleek dat Abt afgelopen weekend valsspeelde tijdens een virtuele Formule E-race.


Afgelopen weekend stak onze landgenoot Stoffel Vandoorne het vuur aan de lont door al tijdens de kwalificatie van de ‘Formule E Race at Home Challenge’ te stellen dat Daniel Abt waarschijnlijk niet zelf achter het stuur van zijn virtuele Formule E-bolide zat.

Ook tijdens de race kreeg Vandoorne af te rekenen met een erg agressieve ‘Daniel Abt’. Er was contact tussen Vandoorne en ‘Abt’ maar uiteindelijk bleek na afloop van de race dat abt een professionele simracer had ingehuurd om in zijn plaats te racen.

Abt werd na afloop van de race gediskwalificeerd en kreeg een boete van 10 000 euro die naar een goed doel gaat. De Duitser excuseerde zich ook voor zijn actie maar er komt nu dus een serieus staartje aan de actie van Abt.

Audi heeft Daniel Abt immers geschorst en het ziet er niet naar uit dat Abt dit seizoen nog in de Formule E in actie zal komen voor het merk met de vier ringen.

“Integriteit, transparantie en het naleven van regels is erg belangrijk voor Audi. Dit heeft betrekking op alle activiteiten waar het merk bij betrokken is. Daarom heeft Audi Sport besloten om Daniel Abt met onmiddellijke ingang te schorsen,” zo luidde het in een mededeling.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner