Australië waarschijnlijk niet de eerste race op F1-kalender 2022

Alfa Romeo
Alfa Romeo

Gisteren raakte bekend dat er ook dit jaar geen GP van Australië zal plaatsvinden. Na twee jaar afwezigheid zal de F1-race in Melbourne hopelijk wel terugkeren in 2022, al lijkt de kans klein dat het de seizoensopener wordt.

Na de chaotische afgelasting van de GP van Australië in 2020, toen de pandemie met het coronavirus COVID-19 er in allerlaatste instantie voor zorgde dat het raceweekend niet doorging, hoopte men om in 2021 wel te kunnen racen op Albert Park.

Ook dit jaar werd de Australische GP als seizoensopener echter uitgesteld omwille van het coronavirus. De openingsrace van het F1-seizoen 2021 werd geannuleerd en uitgesteld naar november maar nu gaat dus ook die race niet door en verdwijnt de Australische GP definitief van de F1-kalender 2021.

Opnieuw een GP van Australië dan maar in 2022, maar dat zal dan waarschijnlijk niet opnieuw als eerste race van het seizoen zijn.

“Het is onwaarschijnlijk dat de Australische GP volgend jaar de eerste race van het seizoen zal zijn, maar eerlijk gezegd komt ons dat goed uit,” vertelde Martin Pakula, minister van sport, tegenover de Australische Associated Press.

De voorbije maanden werd er hard gewerkt om het stratencircuit aan te passen zodat het circuit niet alleen sneller is maar zodat er ook meer spektakel en inhaalmanoeuvres te zien zullen zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed